„Militarul Comunității-2019”

În rmn (republica moldovenească nistreană) au început competițiile militare internaționale „Militarul Comunității-2019” pe baza Grupului Operativ al Trupelor Ruse (GOTR), staţionat ilegal în regiunea de est a Republicii Moldova. Acestea se desfășoară pentru a treia oară. Competițiile reprezintă un fel de prototip al competiției internaționale a măestriei militare, care în aceste zile se desfășoară în Federația Rusă.

În acest an, se întrec șase echipe reprezentate de ministerele  de forță ale rmn, precum și „echipa – gazdă GOTR”.

În cadrul acestor competiții se verifică pregătirea fizică a militarilor din toate genurile de armă. Pentru toate genurile de armă a fost obligatorie trecerea pistei cu obstacole, ficare gen de armă având obstacole specifice îndeplinirii misiunilor de luptă. De exemplu geniștii au trebuit să înoate 25 metri, transmisioniștii să întindă o linie din cablu între doi abonați, medicii au evacuat raniții, bucătarii să pregătească hrana în condiții de campanie, tehnicienii să monteze o baterie acumulatoare sau să monteze o roată etc. De asemenea nu va lipsi executarea tragerilor și conducerea mașinilor de luptă.

„Concursul„ va dura toată săptămîna curentă.

Baza materială de instrucție e păstrată

Comentariu.

Atragem atenția că sursa așa zisului minister al apărarii al rmn a anunțat că „echipa gazdă” este GOTR. Deci cei care staționează ilegal pe teritoriul nostru „găzduiesc” șase ministere de forță neconstituționale.

Activitatea la prima vedere se bazează pe îndeplinirea baremelor la pregătirea de luptă pentru fiecare gen de armă (specialitate). Pentru cei neavizați precizăm că acestă activitate este forte importantă pentru perfecționarea deprinderilor de buni luptători a militarilor. Astfel, militarii se pregătesc pentru închegarea acțiunilor în cadrul grupelor, plutoanelor etc. De asemenea aici se dezvoltă lucrul în echipă și se ridică starea moral-psihologică a efectivului.

Baremele model sovietic sunt niște standarde pentru îndeplinirea misiunilor. Atragem atenția la două elemente: la competiție participă și celelalte ministere de forță, probabil internele, grănicerii, peniteciarele, vameșii etc. Aceasta presupune că toți sunt antrenați la aceleași standarde. Mai important: structurile regimului de la Tiraspol se antrenează în comun cu GOTR, fapt care denotă antrenament pentru interoperabilitate și pregătire pentru acțiuni militare sub comandă unică.

 Actualmente nimeni nu pare deranjat de ativitățile din raioanele de est, care la prima vedere, par pașnice: expoziții de tehnică și armament în tabere de odihnă, aniversări de sărbători neconstituționale, competiții militare (de fapt nu se cunoaște ce se acoperă su acestea).

În cazul în care aceste activități militare vor proiecta indirect operații militare, atunci se va începe să se inventeze noțiuni precum „razboi hibrid” sau alți termeni pentru „analiștii militari” ca să aibă subiecte de scis și discuții din tribune.   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *