Accidentul de la ……. șof…. automobilului, internat în secția de reanimare….. persoane, rănite……..

În ultima perioadă s-a  constatat  o intensificare a frecvenței accidentelor rutiere în mun. Chișinău, cât și în teritoriu care se soldează cu decese/traumatisme.

Alarmant este că din cauza conducătorilor auto care nu respectă prevederile legislației rutiere suferă oameni nevinovați care participă la trafic ca și conducători auto, pietoni sau pasageri.  În urma acestor evenimente rutiere asistăm la diferite reacții în spațiul mediatic.

De exemplu:  Chişinău, 9 oct. /MOLDPRES/. Consiliul pentru siguranța rutieră va fi convocat la 10 octombrie în ședință pentru a discuta problemele legate de ultimele accidente, soldate cu morți și zeci de răniți, și va veni cu soluții, a anunțat miercuri, 9 octombrie, după ședința guvernului prim-ministrul Maia Sandu, informează MOLDPRES.

”E foarte grav că se întâmplă atâtea accidente, multe dintre acestea fatale pentru participanții la trafic. E foarte grav că, în fond, cauzele pentru multe din aceste accidente sunt șoferii care se urcă la volan în stare de ebrietate. Mâine vom discuta la consiliul pentru siguranța rutieră toate aceste probleme și vom veni cu soluții concrete”, a menționat premierul.

Oficialul a adăugat că „ceea ce se întâmplă astăzi este rezultatul unei politici proaste de-a lungul timpului în acest domeniu”.

În ultimele două săptămâni au avut loc mai multe accidente rutiere, în care au fost rănite câteva zeci de persoane. Chiar astăzi, 17 persoane au ajuns la spital, după ce microbuzul în care se aflau s-a răsturnat pe traseul Chișinău-Telenești. https://www.moldpres.md/news/2019/10/09/19008039

În acest context intenționăm să venim cu câteva abordări diferite de cele expuse în mass-media pe marginea cauzelor care duc la evenimentele rutiere din R. Moldova.

Actualmente  numărul posesorilor de autoturisme în republică s-a mărit. Fiecare moldovean care muncește peste hotare (sau fură în țară), de regulă, își procură un autoturism (de lux , cei are fură în țară), preferabil cât mai scump (pentru a uimi consătenii la Paștele Blajinilor ). Paradoxul este că având automobil, individul are bani și pentru a plăti amenzile în cazul când încalcă legislația rutieră sau chiar să dea mită (oricând și oricui ) pentru a rămâne în continuare la volanul mașinii și a încălca toate prevederile legislației, indifernt de mărimea amenzilor și punctele de penalizare.

Teorema care trebuie demonstrată tuturor conducătorilor auto (cetățenilor R. Moldova) ar suna în felul următor: dragă cetățean, poți să încalci toate legile și hotărârile de guvern ale Republicii Moldova, să dai mită și să ieși curat, dar sunt legile fizicii, pe care dacă le încalci, indiferent de statutul social și nivelul șmecheriei tale, mita nu te ajută, iar finalul este fatal, indiferent de banii de care dispui și de cât de scumpă îți este mațina.

Vom enumera câteva dintre aceste legi ale fizicii care dacă sunt ignorate poți pleca în lumea celor drepți.

Fiind pasager  în diferite mijloace de transport, am constata că șoferii mai în vârsă conduc mai prudent. Mă refer la faptul că țin cont de așa noțiuni ale fizicii cum ar fi viteza și fenomenele aferente acesteia precum inerția, forța centripetă, energia cinetică, iar când sunt precipitații și fenomenul acvaplanării. Probabil că au învățat la școală până în anul 1989, când se atingeau finalitățile de studii în școlile medi și medii incomplete. Am fost pasager și la șoferi tineri. Aceștea, cu microbusul supraîncărcat, noaptea pe șosea umedă conduceau cu o viteză de peste 100 km/h, cu telefonul mobil la ureche, tăiau din curbe, fără ca să micșoreze viteza și nu respectau nici un semn de circulație rutieră. Mă întrebam dacă aceștea au asistat vre-o dată la o oră de fizică la școală (pasagerii erau cu nasurile în telefoanele mobile și nu realizau pericolul).

Inerţia este tendinţa unui obiect de a se menţine în starea care se află. De exemplu o maşină care merge şi frânează, nu se opreşte brusc, ci gradual, şi asta din cauza inerţiei.

Un om treversează strada și a observat cum o mașină vine cu o viteză spre el. Mașina tot l-a observat și s-a oprit, dar nu sa oprit brusc, ci a inaintat pe o distanta fără voia soferului. (viteză exesivă- pieton lovit)

forță centripetă (din latină, „centrum„, ”centru”, și „petere„, „a căuta”) este o forță care face ca un corp să urmeze o cale curbată. Direcția sa este întotdeauna ortogonală față de mișcarea corpului și față de punctul fix al centrului instantaneu de curbură al traseului.

În cazul abordării unui viraj cu viteză neadaptată autovehiculul are tendința de a derapa (aluneca) spre exteriorul virajului.

Viteza neadaptată – viteza prea mare pentru unghiul de închidere al virajului, sau viteza prea mare față de coeficientul de aderentă al carosabilului.

a)      dacă virajul este spre dreapta, forța centripetă tinde să deplaseze autovehiculul spre stanga, către banda de sens opus;

b)      dacă virajul este spre stanga, forta centripetă tinde să deplaseze autovehiculul spre dreapta, către acostament;

Pentru a evita producerea derapajului în curbe, este necesar ca inainte de intrarea în viraj să ridicăm piciorul de pe accelerație pâna la jumatatea virajului, după care se poate accelera treptat.

Reducerea vitezei înaintea intrării în viraj se face in funcție de unghiul virajului și de coeficientul de aderență al părtii carosabile.

Energia cinetică este energia pe care o are un obiect datorită mişcării sale. Atâta timp cât un obiect se mişcă cu aceeaşi viteză acesta îşi va menţine aceeaşi energie cinetică.

Energia cinetică a unui obiect se calculează pe baza vitezei şi masei obiectului.

O mașină care este în repaus are un coeficient de energie echivalent cu zero. Odată ce acest vehicul se accelerează, coeficientul său de energie cinetică începe să crească, astfel încât, în măsura în care există mai multă viteză, va exista mai multă energie cinetică. 

Fenomenul de acvaplanare apare atunci când pe șosea există prea multă apă, iar viteza de deplasate este prea mare. Controlul mașinii în momentul apariției fenomenului de acvaplanare este foarte dificil, astfel că recomandarea este să evitați pe cât posibil apariția acestei alunecări pe apă.

Acvaplanarea apare atunci când anvelopele mașinii nu mai fac contact direct cu asfaltul, deoarece între cele două suprafețe există o peliculă de apă. Cu cât aceasta este mai groasă, cu atât controlul este mai dificil și perioada de acvaplanare mai lungă. Acvaplanarea este semnalată de momentul în care mașina nu mai poate fi controlată.

Shimbarea atitudinii și compartamentului trebuie făcută prin educație. Măsuri de genul „Încălcarea legislației rutiere va fi pedepsită mai aspru” (https://www.ipn.md/ro/incalcarea-legislatiei-rutiere-va-fi-pedepsita-mai-aspru-7967_1068753.html) nu vor duce la schimbarea situației (urmăriți mărirea amenzilor vs număr accidente = zero concluzii din partea conducătorilor auto).

Este nevoie de o abordare complexă a problemei, iar punctul de plecare trebuie să fie educația în familie, grădiniță, școală cu accentul pe respectarea legilor, fără de care nu poate exista un stat/o societate.

Dragă cetățean, poseosor de mașină, poți să încalci toate legile și hotărârile de guvern ale Republicii Moldova, să dai mită și să ieși curat, dar sunt legile fizicii, pe care dacă le încalci, indiferent de statutul social și nivelul șmecheriei tale, mita nu te ajută, iar finalul este fatal, indiferent de banii de care dispui și de cât de scumpă îți este mașina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *