Aplicații tactice la Călărași

Recent, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă în comun cu Asociaţia Obştească “ECO Contact” au desfăşurat aplicaţii tactice la Călăraşi.

Evenimentul a avut loc în incinta liceului din localitatea Sipoteni. Aici, înainte de aplicaţii practice, angajaţii IGSU au instruit mai mulţi copii privind regulile generale de apărare împotriva incendiilor, dar şi comportamentul corect în caz de situaţii de risc. Сonform scenariului, în după amiaza zilei, flăcările au cuprins cazangeria liceului şi mai multe încăperi au fost inundate cu fum dens.

La faţa locului au intervenit pompierii voluntari din localitatea Sipoteni şi angajaţii Secţiei Situaţii Excepţionale Călăraşi. Pompierii au reuşit evacuarea elevilor de la etajele superioare, fiindu-le acordat ajutor medical calificat. Totodată, salvatorii din cadrul IGSU au participat la simularea unui accident rutier, reuşind să salveze o persoană prinsă între fiarele autoturismului avariat. Mai mult, copii au stins focarele de ardere prin aplicarea stingătoarelor, fiind ghidaţi de specialiştii IGSU.

Aplicaţiile au fost organizate în cadrul proiectului ProVoice cu scopul pregătirii populaţiei pentru dobândirea abilităților și cunoștințelor necesare, în caz de declanșare situațiilor de urgență. Proiectul ProVoice implementat cu genericul „Promovarea rolului voluntarilor și al populației în protecția civilă” are scopul de a contribui la consolidarea cooperării dintre țările vecine privind managementul voluntarilor, voluntariatul spontan și sporirea gradului de conștientizare legat de pregătirea pentru a face față dezastrelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *