Armata Națională „papă” cel mai mult din bugetul țării?

Informațiile oferite de CNAS ca urmare a unei solicitări din partea deputatului ACUM, Iurie Reniță, indică că în Republica Moldova, în prezent sînt 21458 benificiari ai pensiilor militarilor care au îndeplinit serviciul prin contract și membrilor famililor acestora. Datele arată că cea mai mare pensie este în valoare de 17749 lei și este oferită pentru vechime în muncă.

Citește mai mult: https://noi.md/md/societate/cea-mai-mare-pensie-oferita-militarilor-in-r-moldova-depaseste-17-mii-de-lei

https://agora.md/stiri/63006/cea-mai-mare-pensie-oferita-militarilor-in-r–moldova-depaseste-17-mii-de-lei–iata-care-sunt-categoriile-de-benificiari

Actualmente, conform imaginilor reprezentative ale articolelor bublicate, se poate presupune că în Armata Națională sunt cei mai mulți benificiari de pensii militare care au îndeplinit serviciul prin contract. Apropo, ies cel mai degrabă la pensie!?

Întrebarea noastră este către surse (Site-ul de știri Agora și Noi.md – portal informațional din Moldova): despre care militari vorbiți?

Stimați colegi, conform legislației în vigoare statut militar are Armata Națională și Inspectoratul General de Carabinieri. Precizați despre cine vorbiți!

Vă recomandăm să faceți o cerere similară și pentru celelalte structuri de forță, procurori și judecători ca să vedeți situația, ulterior să comparați acești indici și să veniți cu o informație obiectivă și nediscriminatorie.

De regulă, pe toată perioada de independență a Republicii Moldova, Armata Națională a avut cel mai mic buget și respectiv cele mai mici salarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *