Au respins infanteriștii ofensiva inamicului?

Etapa finală a aplicațiilor tactice cu companiile de infanterie motorizată s-a încheiat cu trageri de luptă.

 ministerul apărării al rmn ne reamintește că la aplicațiile tactice cu companiile de infanterie motorizată au fost implicate diferite categorii de armament, echipajele tancurilor, artileria și subunitățile de infanterie motorizată.

Conform situației tactice, inamicul a trecut granița de stat și a pătruns pe teritoriul republicii. Militarii subunităților de infanterie motorizată și  și militarii din rezervă au fost ridicați pe alarmă. Tehnica s-a deplasat în raionul de concentrare indicat.

În cadrul fazei finale a aplicației companiei de infanterie motorizată întărită, aceasta a avut misiunea de a respinge atacul subunităților înaintate ale inamicului și executarea contraatacului.

Cea mai mare parte a vehiculelor blindate ale inamicului marcat au fost nimicite  de către servanții aruncătoarelor de mine. Ulterior s-a executat o lovitură cu focul mitralierelor antiaeriene și cu armamentul de pe tancuri.

 Subunitățile de infanterie mototizată au executat foc continuu asupra infanteriei inamicului.

 Comandanții și-au format deprinderi practice de conducere cu subunitățile din subordine în condiții cât mai apropiate de cele reale.

S-au prelucrat problemele de cooperare cu subunitățile date ca sprijin și întărire. Efectivul și-a întărit cunoștințele teoretice  prin acțiuni practice.

Obiectivele și misiunile aplicației au fost îndeplinite în volum deplin, ne asigură locțiitorul  comandantul unității pentru pregătirea pentru luptă.

ministrul interimar al apărării rmn generalul – maior Serghei Gerasiutenko a verificat etapa tragerilor de luptă a aplicației.

Aplicațiile tactice cu trageri de luptă cu compania au permis pregătirea diferitor genuri de armă și în mod special închegarea acțiunilor de luptă ale acestora. https://mopmr.org

Comentariu.

Dragă civilule, Compania de infanterie motorizată poate avea în dotare mașini de luptă ale infanteriei (MLI) sau transportoare amfibii blindate (TAB), armament modern de infanterie și mijloace de luptă antitanc. Putere mare de for, posibilități mari de mobilitate și manevră, protecție blindată împotriva acțiunii focului și a armei de nimicire în masă a inamicului, permite acestei subunități să îndeplinească misiunile stabilite. Companiile de infanterie motorizată pot nimici cu focul armamentului din dotare ținte blindate, mijloacele antitanc ale inamicului, de asemenea, și țintele aeriene care zboară la joasă înălțile.

Pe dimensiunea militară se constată o creștere a activităților militare desfășurate de trupele Federației Ruse și ale rmn (trageri de luptă, aplicații tactice, aplicații de comandament și stat major, exerciții de mobilizare). Astfel, în anul 2015 au fost desfășurate peste 1000 de activități dintre care 400 au ținut de instrucția tragerii iar 100 fiind exerciții antitero.  Conform estimărilor Institutului pentru Dezvoltare şi Iniţiative Sociale (IDIS) „Viitorul”, în anul 2016 au fost desfășurate 48 de activități, în 2017-150 activități confirmate, neconfirmate probabil 200, în  premieră, s-a desfășurat un exercițiu cu forțarea râului Nistru, iar în anul 2018 s-au desfășurat peste 200 de activități militare.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *