Delegația Republicii Moldova în CUC iarăși anunță…

În ultima perioadă mass-media rmn desfășoară o propagandă pe marginea introducerii trupelor ruse în transnistria. Astfel  pe 27 iulie în transnistria s-a sărbătorit aniversarea a 27 de la introducerea trupelor ruse „pacificatoare” în Zona de Securitate.

Activități de sărbătorire au avut loc practic pe tot teritoriul rmn.  De exemplu, conducerea și reprezentanții administrației locale  a raioanelor  Râbnița, Dubăsari, Grigoriopol și Camenca au felicitat „pacificatorii” ruși din Zona de Sevuritate.

          Pe 28 iulie ziua pacificatorului s-a sărbătorit prin desfășurarea în cetatea Tighina a unui festival sub egida „Mulțumim pentru cerul senin„ (conform versiunii regimului de la Tiraspol pe 28 iulie 1992, primele unități ale „pacificatorilor” ruși au pătruns  în zona  conflictului moldo-transnistrean și s-au dispus pe linia de demarcație a părților în conflict . Misiunea „de menținere a păcii” în transnistria se desfășoară cu succes de mai bine de un sfert de secol.)

          La acete sărbători se precizează că datorită „pacificatorilor” Federației Ruse,  de 27 ani locuitorii întregii transnistrii traiesc sub cer senin, țara noastră, statul nostru se dezvoltă, iar oamenii pot în liniște să-și crească copii și să-și creeze planuri de viitor.

          Nu găsim nici un comunicat  în presa locală sau a GOTR despre incidente sau încălcări ale rmn în Zona de Securitate  care dorește, de altfel, cer senin în țară.

În acestă perioadă  Delegația Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control (CUC) constată abuzuri din partea  reprezentanților  așa-numitelor structuri de forță transnistrene. Astfel luând în considerare practicile anilor precedenți când așa-numitele structuri de forță transnistrene comiteau anumite abuzuri în luna august (perioada de pauză planificată în activitatea Comisiei), la ședința Comisiei din 25 iulie curent Delegația Republicii Moldova în CUC a intervenit cu un proiect de angajament prin care a solicitat ca părțile să se abțină de la întreprinderea acțiunilor unilaterale care ar tensiona situația în Zona de Securitate (aplicații militare, fortificarea pretinsei infrastructuri de frontieră, instalarea posturilor grănicerești nelegitime etc.). Reprezentanții Tiraspolului au respins propunerea în cauză.

La 6 zile de la aceasta, pe 31 iulie curent, în sectorul centru al Zonei de Securitate, cu regret, s-a constatat că reprezentanții așa-numitelor structuri de forță transnistrene au întreprins noi acțiuni cu caracter provocator. Mai exact, în jurul orelor 10:35, colaboratorul de poliție al Republicii Moldova, exercitând atribuțiile de serviciu pe teritoriul platoului Coșnița, la șantierul de prundiș de lângă s. Pohrebea, Primăria s. Coșnița, unde se desfășurau lucrări de descoperire a stratului fertil cu ajutorul tehnicii speciale, a observat un grup din patru persoane. Indivizii erau îmbrăcați în uniformă militară de câmp, pe ecusoanele de pe mâna stângă era inscripția „пограничные войска”, iar conform epoleților dețineau grade speciale de „locotenent colonel”, „maior”, „căpitan” și „plutonier major”. Așa-zișii ofițeri au refuzat să se legitimeze, afirmând că au venit să stopeze lucrările desfășurate „ilegal pe teritoriul administrativ aflat sub jurisdicția autorităților transnistrene”. La apariția reprezentanților direcției cadastru din or. Dubăsari, „grănicerii” sau retras spre șoseaua Grigoriopol – Dubăsari (conform registrului cadastral, pământurile în cauză aparțin Primăriei s. Coșnița).

Delegația Republicii Moldova despre încălcarea regimului Zonei de Securitate de către așa-numitele structuri de forță ale Tiraspolului a informat componentele Comisiei și Comandamentul Militar Întrunit și a solicitat întreprinderea măsurilor ce se impun în vederea detensionării situației în regiunea localității menționate.

În cadrul întrunii co-președinților din CUC, de pe 02 august 2019, conducătorul delegației transnistrene a dat asigurări că nu vor exista careva acțiuni ce vor tensiona situația în Zona de Securitate.

CONSTATĂM:

–  Nerespectarea în mod deschis de către Tiraspol a mecanis­melor existente ale Misiunii de Menţinere a Păcii (MMP ) aşa cum au fost stabilite în acordurile internaţionale din 1992 şi 1998 ;

MMP nu este imparţială. Unul dintre elementele-cheie ale principiilor ONU de menţinere a păcii este că o MMP ar tre­bui să fie imparţială. MMP existentă este compusă din părţi ale conflictului: Moldova, Rusia şi administraţia de la Tiras­pol. Având în vedere că acordul de încetare a focului a fost semnat între preşedintele Rusiei, Boris Elţîn şi preşedintele Republicii Moldova, Mircea Snegur, şi luând în considera­re hotărârea Curţii Europene a Drepturilor Omului in cazul “Ilaşcu şi alţii versus Moldova şi Rusia”61, conflictul trans­nistrean este un conflict între Republica Moldova pe de o parte şi Federaţia Rusă şi administraţia de la Tiraspol pe de altă parte. De-a lungul timpului şi luând notă de aşa-numitul Memorandum Primakov din 1997, Federaţia Rusă a încercat să inducă ideea că există un conflict între ma­lul drept şi malul stâng al râului Nistru. De fapt, conflic­tul este între Republica Moldova pe de o parte şi Rusia şi administraţia de la Tiraspol, pe de altă parte, şi nu între oamenii de pe ambele maluri. Prin urmare, părţile conflic­tuale formează MMP;

-MMP este părtinitoare şi este folosită pentru a escala­da conflictul. MMP este părtinitoare, deoarece ţine partea autorităţilor de la Tiraspol. Mulţi pacificatori, care servesc în contingentul rus, sunt de fapt persoane care locuiesc în regiunea transnistreană; dar cum aceştea deţin cetăţenia rusă, sunt angajaţi în calitate de pacificatori ruşi. Mai mult decât atât, MMP a fost şi este folosită pentru a consoli­da “statalitatea” aşa-numitei republici transnistrene şi ca o garanţie a existenţei sale. În plus, MMP este folosită ca un argument pentru a consolida capacităţile militare ale forţelor ruse şi transnistrene în conformitate cu o strategie numită convenţional militarizare “etapizată” http://www.viitorul.org/files/10.pdf

Asistăm cu regret doar la sesizările CUC care sunt foarte dese în ultima perioadă de timp și care sunt preluate de mass-media și transmise publicului.

  In opinia noastră ar trebui să fie și o reacție a statului nostru orientată spre punctele de origine ale acestor abuzuri în Zona de Securitate.  Acesta să proiecteze efortul Diplomatic, Informațional, Militar și Economic către toți actorii implicați în această misiune pacificatoare.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *