Funcții vacante la MAI

Astăzi am descoperit două surse ( http://www.canal2.md/news/peste-trei-mii-de-functii-din-cadrul-ministerului-afacerilor-interne-sunt-vacante_113427.html; https://www.publika.md/peste-3000-de-functii-din-cadrul-mai-sunt-vacante-mai-multi-sefi-de-inspectorate-au-fost-demisi_3050856.html ) care „bat alarma” în țară precum că:

„Peste 3. 000 de funcţii din cadrul Ministerului Afacerilor Interne sunt vacante. Potrivit datelor furnizate pentru postul nostru de televiziune, dintre acestea, circa 100 sunt  funcţii de conducere. 

În prezent, din cadrul MAI rămân vacante 13 funcţii de şef şi şef adjunct de inspectorate de poliţie. Se caută şi 22 de şefi sau şefi adjuncţi ai direcţiilor generale şi regionale ale poliţiei.

În acelaşi timp, potrivit datelor, odată cu schimbarea conducerii la poliţie şi MAI au fost demişi, concediaţi sau destituiţi din funcţii: şase şefi de inspectorate de poliţie, doi şefi de departamente, şapte şefi de direcţie, dar şi 5 şefi de secţie.

În total, în această perioadă, numai din funcţii de conducere au plecat sau au fost demişi 36 de foşti angajaţi. Am solicitat de la responsabili din cadrul MAI, informaţii privind numărul total al angajaţilor care, odată cu venirea lui Andrei Năstase în funcţie, au plecat benevol sau au fost concediaţi de la ministerul de interne, dar nu ni s-a oferit o cifră clară.

Cert este că după venirea lui Năstase în fruntea MAI, au fost concediaţi sau destituiţi din funcţii aproape 170 de angajaţi şi conducători de poliţie care au beneficiat pe parcursul carierei de peste 300 de cursuri de pregătire profesională, inclusiv peste hotare, costul cărora nu a fost făcut public de către minister.

Solicitaţi să comenteze dacă lipsa şefilor din cadrul mai multor instituţii poliţieneşti a afectat cumva situaţia infracţională din ţară, ministerul a evitat să vină cu un răspuns”.

COMENTARIU.

Primul aspect: profesioniștilor de la aceste instituții media le recomand ca pe viitor, când vin cu cifre de la MAI, sau alte instituții de forță înainte de cifră să foloseasă cuvântul „probabil/estimăm”, în exemplul de față trebuiau să scrie „probabil peste 3000 de funcții”. Tot dânșilor le explic că nici odată nu vor obține o cifră exacă când vine vorba de efective, deci e o cifră estimativă. În az contrar induc în eroare cetățenii și promovează interesele altor grupuri….

Al doilea aspect, dar care e mai important ca primul – peste 3000 de funcții de la care chipurile au plecat din MAI reprezintă practic efectivul Armatei Naționale (AN) cu militarii prin contract, în termen și funcționarii civili luați împreună. Suntem uimiți că MAI a rămas în câteva luni fără o „AN”. Conform https://en.wikipedia.org/wiki/Moldovan_Ground_Forces , R. Moldova are în jur de 4000 oameni înrolați în AN. Nu e o sursă veridică dar e „ deschisă”. Câte Armate Naționale încap în MAI?

Al treilea aspect, țin să precizez că salariile la MAI sunt peste cele de la AN, deoarece ei sunt mai „importanți și aduc un aport mai mare la securitatea și prosperitatea statului”……

Al patrulea aspect, la Ministerul apărării de asemenea s-a schimbat ministrul dar nu au pleat peste 3000 de oameni, adică aproximativ toată AN. Explic de ce nu se pleacă din AN pentru profisioniștii pe care i-am citat mai sus.

În AN oamenii au venit să-și facă datoria și ei o fac indiferent cine este ministru.

Unde se vine într-o instituție pentru ați satisface interesele personale iar când interesul nu e realizat sau este stopat, persoana respetivă pleacă. Altă variantă este că persoana nu se ocupa cu obligațiile funcționale dar cu problemele personale/ale șefului și când i se cere să se ocupe cu obligațiunile funcționale el pleacă că nu are „rublă”. Lista poate continua, dar ne oprim la limita bunului simț.

Al cincilea aspect, profesioniștii menționați mai sus nu au analizat cauzele plecării multidimensional. De ce au plecat? De e au fost demiși? Ce fel de funcții de „conducere” au exercitat? Ce tip de activitate conduceau? De cât timp erau angajați în sistem? Ce performanțe au avut? Au prejudiciat cu ceva statul/cetățeanul (ei sunt în slujba cetățeanului; a se vedea Alt aspect interesant este nivelul de încredere in instituţiile statului, unul dintre indicatorii primari care caracterizează starea generală de lucruri din ţară. ) Dacă s-a încălat legislația vor da în judecată și vor fi restabiliți în funcții!!!

Dacă vorbim de cursuri de carieră, nu știu de ce, dar la plecarea până la expirarea contractului, în alte instituții persoana respectivă achită costul cursului. Trăim cumva în state diferite?????

Napoleon spunea: „E PLIN CIMITIRUL CU OAMENI DE NEÎNLOCUIT”, pentru vorbitorii de rusă: Незаменимых людей нет. Есть период времени, в течение которого этот кто-то незаменим.

Constatăm cu regret că: „Ne-au cuprins timpuri mari cu oameni mici”, după cum constata Mareșalul Alexandru AVERESU prin septembrie-octombrie 1914.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *