În curând fără taxatori în transportul public

Autoritățile municipale din capitală anunță că au demarat procedurile de licitație pentru implementare proiectului de E-ticketing (ticketarea electronică) în transportul public din Chișinău. 

„Este un proiect pe care mă ambiționez să îl realizez în acest an. E-ticketing va aduce optimizarea costurilor, ridicarea veniturilor din vânzarea biletelor și mai multă comoditate pentru locuitori și oaspeții orașului”, a anunțat primarul interimar Ruslan Codreanu pe rețelele de socializare.

Anterior, reprezentanții Direcției transport Chișinău spuneau că una dintre posibilitățile de a implementa acest proiect va fi de a instala la ușile de intrare și ieșire în troleibuze și autobuze a unor receptori care să ducă evidența numărului de pasageri și șoferul să vadă aceste date, menționează TV8.md

Autoritățile municipale promiteau anterior că ticketarea electronică în transportul public din capitală va fi implementată încă din toamna anului 2018.

Ruslan Codreanu a spus că procedura de înregistrare a agenților economici la licitație va dura de la 35 până la 60 de zile. Acesta a mai adăugat că a venit anterior cu ideea de ticketare electronică, încă în perioada când era consilier, însă costul de 110 milioane de lei avea să fie prea exagerat pentru bugetul municipiului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *