În SUA, a fost evaluată posibilitatea unui conflict în Marea Neagră

În cadrul unui articol publicat în jurnalul National Interest, specialistul Forțelor Navale ale SUA, Lyle Goldstein, apreciază că, în legătură cu situația actuală din lume, este destul de probabilă o confruntare între Federația Rusă și Statele Unite, de exemplu în Marea Neagră, iar acest lucru nu se va încheia cu nimic bun pentru Marina americană. Goldstein apreciază că un conflict armat între Federația Rusă și Statele Unite este posibil și poate izbucni în orice moment.

Potrivit acestuia, Washingtonul continuă să agraveze situația și să crească gradul de tensiune, organizând exerciții navale în Marea Neagră, în apropierea granițelor rusești, implicând în acestea Ucraina și NATO. El a menționat că aceste exerciții nu pot duce la nimic bun, însă ele aduc într-adevăr un posibil conflict militar, care ar putea izbucni în orice moment.

Potrivit lui Goldstein, în Marea Neagră au rămas mii de mine neexplodate din cel de-al Doilea Război Mondial și este foarte posibil ca o navă americană să intre într-o astfel de mină.

“La Washington, pericolul unor astfel de manevre nu este înțeles pe deplin. În principiu, nu este dificil să ne imaginăm un război între Statele Unite și Federația Rusă, care a început ca urmare a scufundării accidentale a unei nave NATO de o mină neexplodată” a precizat autorul articolului, adăugând că, “în cazul unui astfel de conflict local, toate forțele NATO, cu excepția Turciei, nu vor avea nicio valoare militară”.

După cum prezice Goldstein, deja în primele ore ale conflictului, Federația Rusă va distruge complet toate forțele americane din Marea Neagră cu ajutorul flotei și aeronavelor sale.

“Statele Unite au avut chiar noroc că, în conformitate cu Convenția de la Montreux, portavioanele americane nu pot trece prin strâmtorile turcești. Într-adevăr, altfel ar fi fost imediat distruse de submarinele rusești, sistemele de rachete, navele purtătoare de rachete și aviație echipată cu rachete hipersonice, cum ar fi noul complex Kinzhal”, afirmă autorul articolului.

În continuare, Goldstein, referindu-se la importanța portavioanelor în războiul modern, ajunge la concluzia că flota americană ar trebui să scape de “cultul navelor mari” și să investească în dezvoltarea armelor subacvatice și a vehiculelor fără pilot.

SURSA: TOPWAR.RU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *