Limbajul nonsexist: repere conceptuale și recomandări practice

Astăzi, pe data de 02 octombrie 2019, Biblioteca Municipală „Bogdan Petriceicu Hasdeu” a găzduit un eveniment de lansare a lucrarării, cu titlul: LIMBAJUL NONSEXIST (repere conceptual și recomandări practice), Tipografia „Pictografic”, Chișinău: 2018, avându-I în calitate de autori pe cercetătorii științifici: dr. conf. Loreta HANDRABURA (expert în politici de gen), dr. conf. Alexandra GHERASIM (Universitatea de Stat din Moldova), maior dr. conf. Marin BUTUC (Academia Militarăț a Forțelor Armate „Alexandru cel Bun).

În partea oficială a lansării de carte au participat reprezentanți ai instituțiilor naționale și internaționale implicați în promovarea egalității de gen, cum ar fi: Lilia PASCAL, Șefa Direcției politici de asigurare a egalității între femei și bărbați, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale; Milana RIKANOVIC, Reprezentantă de țară interimară, UN Women și Anna LYBERG, E. S. Ambasadoarea Suediei în Moldova.  Cei menționați au subliniat faptul că în contextul promovării politicilor de gen la nivel instituțional și în ansamblu societal, devin tot mai actuale abordările științifice pe problema dimensiunii de gen. Actuala elaborare cu titlul LIMBAJUL NONSEXIST (repere conceptuale și recomandări practice), se înscrie , în acest sens, printre lucrări de pionierat la nivel național, privitor promovării formelor de feminin pentru denumirile de profesii și ocupații consemnate în Clasificatorul ocupațiilor din Republica Moldova.

maior dr. conf. Marin BUTUC (Academia Militarăț a Forțelor Armate „Alexandru cel Bun)

       Autorii au menționat că lucrarea este un imperativ al timpului, în contextul sociocultural și al legislației internaționale care promovează echitatea de gen.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *