Militarii ucraineni estimează cum Rusia va ataca Ucraina

Direcția Generală de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei a elaborat patru scenarii pentru dezvoltarea agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei în următorii ani. Acest lucru este menționat în materialul proiectului special „Radio Liberty” „Donbas. Realități ”.

Primul scenariu, potrivit cercetării ucrainene, va fi un război total împotriva Ucrainei, care se va desfășura într-un timp scurt pentru a reduce cât mai mult rezistența Kievului. Analiștii consideră că Moscova în acest scenariu ar putea executa lovituri aeriene asupra obiectivelor militare și economice importante.

Potrivit lui Ivan Aparșin, asistentul șefului biroului președintelui Ucrainei, în prima etapă  va implicată nu doar aviația. „Vor participa trupele de rachete, artilerie  și mijloacele de război electronic. Rusia  nu va renunța la acest lucru ”, a spus el.

Etapa a doua a războiului total, potrivit experților, va fi o operație terestră  al cărei obiectiv va consta în preluarea controlului asupra teritoriilor stabilite. Cercetașii  ucrainene consideră, de asemenea, că Rusia ar putea folosi focoase nucleare non-strategice. Departamentul de apărare face astfel de estimări pe baza informațiilor despre 5 nave, 6 submarine și 12 bombardiere staționate în Crimeea, care pot transporta rachete cu focoase nucleare. În plus, Moscova, în opinia părții ucrainene, poate folosi în primul scenariu companii militare private.

Al doilea scenariu, militarii ucraineni consideră conflictul direct în interiorul țării. În opinia lor, forțele de operații speciale ale Rusiei și grupurile armate ilegale pot destabiliza situația din Ucraina.

Al treilea scenariu va fi un conflict de frontieră pe sectoarele ruso-ucrainene, pe  teritoriile „ocupate” și granița cu transnistria.

Al patrulea scenariu de agresiune rusă, partea ucraineană numește războiul Rusiei cu țările vecine în care poate fi atrasă Ucraina. Potrivit analiștilor, vorbim despre țările baltice.

Între timp, departamentul miliției populare din republica populară autoproclamată donețk  relatează că „Ucraina se pregătește activ pentru o opțiunea militară la rezolvarea conflictul din Donbas”. Aceștia au mai declarat: „Solicităm comunității internaționale să nu închidă ochii asupra a ceea ce se întâmplă în sud-estul Ucrainei, să nu oprească televizorul atunci când există dovezi ale genocidului efectuate de Ucraina împotriva poporului nostru”, transmite agenția de presă donetsk (APD).

De asemenea, APD relatează că recent armata ucraineană pentru prima dată în timpul armistițiului, a folosit artileria de calibrul 122 mm. Potrivit datelor reprezentanților republicii populare donețk în Centrul Comun de Monitorizare și Coordonare a Regimului de Încetare a Focului, forțele de securitate ucrainene au tras asupra satului Okteabri. Ca rezultat 12 case și clădiri administrative au fost avariate.

Comentariu

În opinia noastră , operațiile ofensive de tip convențional ale Rusiei în spațiul ex-sovietic sunt puțin probabile în perioada apropiată și pe termen mediu. Russia este o țară săracă cu o economie comparativ cu a Italiei dar cu o populație și un teritoriu mult mai mare, iar războiul convențional fiind foarte costisitor pentru aceasta.

Estimăm că din această cauză Rusia va opta pentru un războiul hibrid (pe modelul acțiunile militare proiectate în Donețk, Lugansk și Crimeea), desfățurat în proximitatea frontierelor sale care este mai accesibil pentru un stat  sărac și sub sancțiuni economice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *