New Orleans se pregătește pentru o furtună devastatoare

Rezidenții se tem că râul Mississippi se poate revărsa din cauza ploilor grele.

Îngrijorați, rezidenții din New Orleans pregătiți să se evacueze în legătură cu apropierea furtunii tropicale “Barry”, care trebuie să lovească orașul sâmbăta, deschizând sezonul de uragane Atlantice.

Meteorologii avertizează că ploile torențiale și inundațiile sunt posibile înainte de furtună.

Furtuna sa declanșat peste Golful Mexic în dimineața zilei de joi, arătând o viteză maximă stabilă a vântului de 64 km/h. În ajunul furtunii care se apropie, ploaia torențială a căzut peste New Orleans: conform datelor Serviciului Meteorologic Național American, în oraș au căzut până la 30 cm de precipitații.

Joi, a fost emis un avertisment despre o furtună tropicală pentru New Orleans și zona înconjurătoare și un avertisment despre un uragan pentru coasta din Louisiana, la sud de oraș. Mai târziu, serviciul meteorologic a raportat o creștere a vântului de până la 72 km/h.

Furtuna a întrerupt operațiunile companiilor de petrol și gaze de-a lungul golfului. Companiile energetice și-au dublat producția în regiune și au evacuat persoane din peste 200 de instalații offshore și o rafinărie de coastă.

Unii locuitori, reamintindu-și efectele devastatoare ale uraganului Katrina în 2005, care au pretins circa 1.800 de vieți în regiune, au decis că ar fi mai bine să plece. Preocuparea serioasă este amenințarea cu inundații de-a lungul râului Mississippi, care curge prin centrul orașului.

“Suntem îngrijorați de râu”, notează Betsy Hazard, care locuiește împreună cu soțul ei și cu doi copii mici, la doar un bloc de râu. “Toți spun că în New Orleans râul nu se va revărsa, dar avem doi copii, 5 ani și 10 luni, deci nu vrem să riscăm”.

Pericolul sporește faptul că nivelul apei din Mississippi deja de șase luni depășește nivelul normal al apei, ploile puternice cauzând creșterea acesteia continuă, sporind amenințarea că apa va curge prin pereții barajelor, în special în aval, unde barierele nu sunt atât de mari.

Meteorologii promit că vineri și sâmbătă, de-a lungul Golfului Mexic, vor cădea precipitații de la 20 la 25 cm.

“Cu cât avem mai multe informații, cu atât ne îngrijorează faptul că ne așteaptă ploi extreme”, a declarat guvernatorul Louisiana, John Bel Edwards, într-o conferința de presă joi dupa-amiază. “Dacă furtuna tropicală” Barry “devine un uragan, ne vom găsi pentru prima dată într-o situație în care un uragan a lovit statul concomitent cu un nivel ridicat al apei în râuri”.

Edwards crede că până când furtuna va ajunge pe coastă, va fi un uragan și va fi atribuită prima categorie pe scara Saffir-Simpson.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *