Riscă detenție pe viață pentru omor

Pe data de 15 august curent, Inspectoratul de Poliție Botanica din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, a fost alertat despre dispariția unui bărbat în vârstă de 61 de ani, care activa în calitate de paznic la un șantier de construcție pe str. Muncești. La fața locului s-a deplasat grupa operativă a inspectoratului pentru cercetări la fața locului.

În urma cercetărilor demarate de forțele de ordine la șantierul de construcție unde activa bărbatul și anume  în locuința temporară a acestuia, au fost depistate urme de culoare brun- roșietice. Din discuțiile cu muncitorii de la șantier au comunicat polițiștilor că nu au văzut bărbatul de câteva zile, fără a suspecta că s-ar fi întâplat ceva grav.

Astfel s-a dispus crearea unui grup de lucru, în componența procurorilor, ofițerilor de investigație și urmărire penală din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău și IP Botanica, pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și descoperire a crimei.

Grație volumului de lucru efectuat forțele de ordine au identificat un individ în vârstă de 38 de ani, anterior judecat, originar dintr-o localitate din r. Anenii-Noi, fiind bănuit că ar fi fost implicat în acest caz.

În cadrul acțiunilor procesual penale au fost efectuat un șir de acțiuni, care au stabilit că anume el a comis crima. În cadrul audierilor individul și-a recunoscut vinovăția comunicând că pe data de 10 august, a venit la victimă la serviciu si în urma consumului de băuturi alcoolice între ei s-a iscat un conflict, aplicându-i  mai multe lovituri în regiunea capului. Astfel profitând că la șantier nu era nimeni, acesta a săpat o groapă și a îngropat victima.

Ulterior în urma cercetării locului indicat de către făptaș a fost depistat cadavrul bărbatului.

În acest context învinuitul a fost arestat pe un termen de 30 de zile la solicitarea procurorilor şi este cercetat penal pentru omor intenţionat. Conform legislaţiei penale în vigoare, acesta riscă o pedeapsă cu închisoare de la 15 până la 20 de ani, sau detenţie pe viaţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *