Riscă până la 3 ani de închisoare pentru că a răpit automobilul vecinului

Un tânăr în vârstă de 23 de ani, originar din mun. Chișinău, este cercetat penal de polițiștii Inspectoratului de Poliție Ciocana din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, pentru răpirea mijlocului de transport.

Polițiștii au fost alertați în dimineața zilei de 4 august, de către proprietarul automobilului ”Volkswagen”, comunicând că i-a fost răpit automobilul din curtea blocului de locuit de pe str. M. Sadoveanu. La fața locului imediat s-a deplasat grupa operativă pentru  stabilirea circumstanțelor. La locul faptei proprietarul în vârstă de 44 de ani, a comunicat forțelor de ordine că din locuință au dispărut cheile de la automobil, ulterior când a ieșit afară a depistat lipsa unității de transport. Prejudiciul cauzat a fost estimat la 100 000 lei.

În urma măsurilor întreprinse de ofițerii de investigație, automobilul răpit a fost depist accidentat în or. Vadul lui Vodă. Ulterior a fost identificat și făptașul care a comis infracțiunea, iar la data de 17 august acesta a fost reținut și escortat la inspectorat pentru audieri. În cadrul acțiunilor procesual penale individul și-a recunoscut vinovăția, comunicând polițiștilor, că sunt vecini cu partea vătămată și a pătruns în locuință prin geamul care era deschis, de unde a sustras cheile de la automobil după care l-a răpit cu scop de a se plimba. Individul anterior s-a dovedit a fi judecat pentru comiterea mai multor infracțiuni.

Actualmente tânărul este cercetat penal pentru răpirea mijlocului de transport care conform legislației se pedepsește cu amendă în mărime de la 29 000 la 67 500 lei sau cu închisoare de la 1 la 3 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *