SE DESTRAMĂ ARMATA UCRAINEANĂ?

Recent au fost făcute publice câteva documente ale Statului Major General al Forţelor Armate ale Ucrainei, care pun în lumină existenţă unor probleme de personal din ce în ce mai grave în Armata statului. Momente mai dificile privind modul în care se dezvoltă serviciul militar pe bază de contract, respectiv informaţii despre starea disciplinei militare şi moralul trupelor au mai apărut în mass-media ucraineană sau rusă, dar nu au fost însoţite de cifre şi evaluări ale autoriţăţilor militare ucrainiene. Cu atât mai mult cu cât acum ar fi vorba despre o îngrijorare crescândă a generalilor ucrainieni, care nu ar mai şti pe care militari angajaţi în serviciul militar pe bază de contract ar mai putea conta. În special pentru operaţiile în desfăşurare ale Forţelor Unificate ucrainiene în Donbas.

Dar să vedem  despre ce este vorba într-o situaţie statistică de la finalul celui de al doilea semestru al anului 2019, citată de o scrisoare a şefului interimar al Direcţiei Principale de Personal a SMG ucrainean, Gl.mr.V.Dumenko. Statistica menţionată arată faptul că din ce în ce mai mulţi militari renunţă la serviciul militar pe bază de contract . Astfel, se arată că de la începutul acestui an, din Armata Ucrainei s-au retras 9386 de militari – gradaţi şi subofiţeri angajaţi pe bază de contract. Cei mai mulţi au fost la Forţele Terestre – 6227 persoane, urmând în ordine Forţele aeriene – 1049 persoane, Forţele navale – 630 de persoane, Trupele de Desant – 522 de persoane şi Forţele pentru Operaţii Speciale – 147 persoane.

Majoritatea dintre aceştia participaseră la operaţii în Donbas. Peste 80% dintre cei care au părăsit Armata nu au dorit să-şi mai prelungească şederea printr-un nou contract, fiind eliberaţi din funcţii. Ceea ce alarmează conducerea Armatei este şi concluzia că fenomenul ia amploare, în aceeaşi perioadă din 2018 fiind înregistrat un număr mult mai mic de militari – 6316 de persoane, care au renunţat la serviciul militar pe bază de contract.

Retragerea militarilor din activitate continuă, deoarece măsurile de natură a motiva personalul (noile sporuri suplimentare pentru personalul militar, compensaţiile financiare pentru locuinţe inclusiv la categoria de personal în discuţie, sau prime pentru serviciul în cadrul Operaţiei Forţelor Unificate sau pe linia de demarcaţie din Donbas) au fost subminate de mărimea inflaţiei şi de deteriorarea stării economiei ucrainene. Pe acest fond, SMG a lansat deja propunerea ca solda militarilor pe bază de contract să fie multiplicată pentru contracte ulterioare (de 1,5 ori pentru al doilea contract şi de 2 ori pentru al treilea contract). Generalii nu au primit niciun răspuns de la regimul ex-preşedintelui Poroşenko, aşteptând ca măcar noii guvernanţi să ia în considerare situaţia dificilă creată pe linie de personal. 

Comentariu

După destrămarea URSS, Ucraina a moștenit Forțe Armate dintre cele mai numeroase și pregătite din lume. La acea perioadă de timp efectivul armatei  era de 700 000 de oameni. Armata Ucrainei avea în dotare mai mult de 9000 de tancuri și peste 11000 mașini de luptă. Securitatea aeriană a Ucrainei era asigurată de peste 1000 de avioane, de asemenea de 7 grupări de nivel regiment de elicoptere și o unitate independentă de Apărare Antiaeriană. Deci, putem cu siguranță afirma că la etapa inițială Ucraina independentă dispunea de o armată capabilă să apere teritoriul și populația de posibilele agresiuni externe.

În opinia noastră factorul principal care a dus la situația dezastruoasă de acum este clasa politică coruptă care a venit la putere după destrămarea URSS. Aceștia erau foști nomenclaturiști comuniști mediocri care visau la funcții mari. Odată ajunși la putere, obiectivul acestora a fost îmbogățirea rapidă. Astfel pe lângă furtul masiv de întreprinderi civile s-a efectuat și vinderea dubioasă a patrimoniului militar.  Au început sub pretextul reformei armate care a constat în reducerea unităților militare și a efectivului, achitarea de salarii mizerabile cu întârziere militarilor, fapte care le-a permis vinderea patrimoniului militar. Această operație de distrugere a armatei a fost continuă și preluată de toate guvernările corupte care s-au perindat la putere până în 2014.  În urma acestor guvernări Ucraina ca stat singură  și-a creat două amenințări la adresa securității: prima a fost corupția care a penetrat toate structurile statului inclusiv și în sistemul securitate iar  a doua amenințare a fost diminuarea capacității de luptă a Forțelor Armate.

Federația Rusă a determinat vulnerabilitățile strategice, politice, economice, sociale și ale infrastructurii Ucrainei.  Ulterior a stabilit mijloacele necesare pentru angajarea acestora. Măsurile respective au inclus identificarea organizațiilor loiale Federației Ruse, căpătarea influenței economice, asupra mass – mediei, sprijinul mișcărilor separatiste și a altor acțiuni antiguvernamentale cu scopul exercitării presiunii asupra Ucrainei. Toate aceste măsuri au obiectivul de a servi interesele Federației Ruse și ca rezultat în februarie 2014 Rusia a anexat Crimeea și a creat două republici separatiste în regiunea de est a Ucrainei.

Concludem că clasa politică trebuie să trateze serios dimensiunea de apărare și securitate a statului în caz contrar statul poate s-și piardă suveranitatea și integritatea teritorială.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *