SECURITATEA ŞI SĂNĂTATEA ÎN MUNCA DESFĂȘURATĂ ÎN MUNICIPIUL CHIȘINĂU

Pe 1 septembrie la intersecția străzii Eugen Coca cu strada Vasile Lupu au putut fi observați câțiva lucrători (probabil de la primăria municipiului Chișinău) care vroiau să deschidă un oblon de la canalizare.

Nimic deosebit, dacă nu trăgeam atenția că oblonul se afla pe direcția de deplasare a două fluxuri de automobile care se deplasau în direcții opuse, iar oblonul era traversat de roțile automobilelor.

Aceștia nu au marcat locul unde planificau să deschidă oblonul cu bandă  pentru delimitare si semnalizare. Lucrau efectiv în traficul de mașini fără să respecte măsurile elementare de tehnica securității.

Întrebarea este CUM  se planifică lucrările de către dirigintele de șantier fără a se lua în considerație gradul de risc al lucrărilor care se execută în traficul de mașini. Ce documente de conducere au aceștea?

Conducătorul echipe s-a revoltat că i-am fotografiat.

Acestor bravi cetățeni și șefului echipei, angajați ai Primăriei municipiului Chișinău le aduc la cunoștință că există LEGEA securităţii şi sănătăţii în muncă Nr. 186  din  10.07.2008, care printre altele prevede că „Angajatorul este obligat să asigure securitatea şi sănătatea lucrătorilor sub toate aspectele ce ţin de activitatea desfăşurată”. 

 Ne adresăm „NACIALNICILOR” de la primărie să se apuce să-și îndeplinească obligațiunile funcționale și să nu pună în pericol viața și sănătatea cetățenilor. Pentru aceasta nu este nevoie de primar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *