Trump comentează accidentul de la Severodvinsk

Președintele american a comentat accidentul care a avut loc în timpul testelor în Rusia, în apropiere Severodvinsk. Donald Trump și-a lăsat comentariul pe microblogul de pe Twitter.

Reamintim că, conform datelor oficiale, pe 8 august, pe un poligon din apropierea satului Nenoksa, a avut loc o explozie a unui sistem de propulsie cu lichid. În prezent, nu există declarații oficiale referitor la ce categorie de armament aparține instalația. În același timp, unele surse mass-media au declarat că e vorba despre motorul rachetei de croazieră „Burevestnik”.

Trump, comentând accidentul din apropiere de Severodvinsk, a folosit clasificarea NATO a acestei arme – Skyfall, scrie despre aceasta New York Times într-unul din materialele sale.

Președintele SUA:

„Statele Unite au învățat multe despre testele eșuate cu rachete  din  Rusia. Avem tehnologii similare, deși mai avansate. Explozia „Skyfall” din Rusia i-a făcut pe oameni să se îngrijoreze de poluarea aerului din jurul instalației și pe ariile extinse. Nu e bine!”

Reamintim că mai devreme, „Rosatom” a anunțat că s-au efectuat lucrări la depozitul de deșeuri de lângă Severodvinsk, care sunt legate de o sursă de energie izotop radioactiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *